Om mindfulness

Mindfulness giver livsglæde

Livskvalitet og livsglæde bliver bedre af mindfulness

Mindfulness giver mere livsglæde og livskvalitet

Mindfulness giver større livsglæde og livskvalitet dels gennem mere intense sanseoplevelser, dels gennem bedre evne til at være i tanker og følelser og endelig ved direkte at kunne fremkalde positive følelser.
Mindfulness giver større livsglæde.
Mindfulness giver større livsglæde.

Negative tanker og følelser

Med mindfulness får man et mere aktivt valg overfor sine tanker og følelser. Der er intet galt med bekymringer eller negative følelser, de er en naturlig del af livet. Men mindfulness gør at de ikke så nemt kommer til at tage overhånd og styring. Man kan nemmere vende tilbage til at fokusere på det positive, der også er i ens liv.

Livskvalitet og mindfulness

Hvad er livskvalitet? Det er vel at man få mest muligt ud af sit liv, uagtet omstændighederne. Mindfulness hjælper én til at kunne regulere følelser og bearbejde tankerne og hjælper præcis med den del.

Desuden lærer man i mindfulness virkelig at være i sine sanser og at være til stede i nuet i stedet for at være helt andre steder i sine tanker.

Resultatet er at man får meget mere ud af det man oplever - det man ser, lige nu. Det man hører, lige nu. Det man smager, lufter og føler. Lige nu.

Livsglæde

Mindfulness gør derfor at man får mere livsglæde. Man påskønner små og store oplevelser. Man oplever alle sit livs gode øjeblikke mere intenst.

Mindfulness-øvelser

Dels så træner man i mindfulness sine sanser med øvelser i fokuseret opmærksomhedsanseindtryk.

Dels så arbejder man i mindfulness også direkte med gode følelser, når man anvender øvelser der drejer sig om omsorg og kærlig venlighed. Man lærer at fremkalde de gode følelser.

Mindfulness øger trivsel og livskvalitet.
Mindfulness øger trivsel og livskvalitet.

Prøv en mindfulness øvelse

Tænk på et dejligt minde. Måske har du oplevet det med nogle personer, du holder af. Tænk på dem. Læg mærke til, hvordan der kan blive skabt gode følelser i kroppen.

Lav derefter øvelsen zoom ind og zoom ud for virkelig at dykke ind i de gode følelser, som du kan mærke i kroppen.

Mere om mindfulness

Videnskab.dk artiklen: hvad du kan få ud af mindfulness

Lær mindfulness på et rigtigt kursus

Mindfulness er både teori og praksis. Det vil forandre dit liv, hvis du bruger mindfulness i hverdagen. Du lærer bedst mindfulness i et kursusforløb i samspil med andre og med personlig feedback.

Du kan tage Mindful Nu mindfulness kurset som kursus i Aarhus eller tage det som videokursus med mulighed for personlig opfølgning undervejs. Som noget nyt kan Mindful Nu afholdes på din virksomhed.

2