Om mindfulness

Mindfulness mod stress

Mindfulness gør én robust overfor stress og øger trivslen

Mindfulness mod stress

Mindfulness er effektivt mod stress. Det modvirker den langvarige stress og virker forebyggende. Man bliver mere resilient og robust overfor stress
Mindfulness er effektivt mod stress, både forebyggende og efter langvarig stress.
Mindfulness er effektivt mod stress, både forebyggende og efter langvarig stress.

Hvad er stress ?

Stress er ikke travlhed på arbejdet. Stress er ikke en sygdom. Stress er slet ikke tegn på svaghed.

Nogle får stress fordi der opstår noget i familiesituationen. Nogle fordi presset på arbejdspladsen er for højt. Andre fordi der opstår sygdom eller økonomiske problemer. Kortvarig stress er en sund reaktion på belastning. Langvarig stress opstår, fordi krop og sind ikke får tid til at komme ned i normalt leje igen ind i mellem.

Stress er kun et symptom på at man er blevet overbelastet. Stressen opstår fordi ens livssituation overstiger ens ressourcer. Ressourcerne kan heldigvis styrkes, for man kan lære at håndtere stress på forskellig måde.

Mindfulness har vist sig at være meget effektiv mod stress.

Søvnproblemer

Søvnproblemer - problemer med at falde i søvn, at sove meget let eller problemer med at vågne igen hænger tit sammen med stress.

Med mindfulness lærer man bla at lade tankerne passere. Dels hjælper den generelle ro til at gøre at man giver kroppen bedre forudsætninger for at falde i søvn og sove igennem.

Mindfulness-øvelser mod stress

Vigtigst af alt så gør det at man får værktøjer der modvirker den daglige stress.

Man lærer med neutral observation at afkoble sig fra tankerne, dels så lærer man at mærke sig selv, mærke kroppen - uden at det giver anledning til mere stress.

Og man lærer både at være i følelser og at regulere følelser.

Alt sammen gode værktøjer mod stress som gør at man bliver bedre i stand til at komme igennem kriser og udfordringer i livet. Man trives mere uafhængigt af omstændighederne.

Mindfulness giver overskud og bedre trivsel uafhængigt af omstændighederne
Mindfulness giver overskud og bedre trivsel uafhængigt af omstændighederne

Prøv en mindfulness øvelse mod stress

Der er mange mindfulnessøvelser, der er gode mod stress, men prøv f.eks. Hvad du ser som gør at dit fokus vendes udaf mod omverdenen fremfor i dine egne tanker.

På sigt er det daglig brug af mindfulness, der regulerer stressen ned og så det at mindfulness gør én robust overfor tanker og følelser, så man kan håndtere stressende situationer uden at det hober sig op i kroppen.

Mere om mindfulness og stress

Videnskab.dk artikel: Mindfulness mod stress og fobi

Videnskab.dk artiklen: hvad du kan få ud af mindfulness

Lær mindfulness på et rigtigt kursus

Mindfulness er både teori og praksis. Det vil forandre dit liv, hvis du bruger mindfulness i hverdagen. Du lærer bedst mindfulness i et kursusforløb i samspil med andre og med personlig feedback.

Du kan tage Mindful Nu mindfulness kurset som kursus i Aarhus eller tage det som videokursus med mulighed for personlig opfølgning undervejs. Som noget nyt kan Mindful Nu afholdes på din virksomhed.

2